Ombiology Online Exams
Form 4 English Grammar Quiz
Online Grammar Quiz Practices

Can You Pass This Grammar Quiz!
Choose the best word to complete each gap.
Question 1: Halimo has three children. Two daughters and ___________Son.
A) the
B) some
C) a
D) an
Correct Answer: C) a. Explanation: Halimo has three children. Two daughters and a Son.
Question 2: That is the policeman __________ pistol was stolen.
A) who
B) which
C) whom
D) whose
Correct Answer: D) whose. Explanation: That is the policeman whose pistol was stolen.
Question 3: Her parents died when she was two, so she was brought ___________ by her aunt.
A) up
B) on
C) out
D) of
Correct answer: A) up. Explanation: Her parents died when she was two, so she was brought up by her aunt.
Question 4: She was accused _____________ stealing a dress from a department store.
A) with
B) of
C) for
D) by
Correct answer: B) of. Explanation: She was accused of stealing a dress from a department store.
Question 5: The bus didn't come so I went to the school ______________ foot.
A) by
B) under
C) on
D) with
Correct answer: C) on. Explanation: The bus didn't come so I went to the school on foot.
Question 6: The optician advised my grandmother ___________glasses.
A) to wear
B) wear
C) wore
D) wearing
Correct answer: A) to wear. Explanation: The optician advised my grandmother to wear glasses.
Question 7: _____________ I have apologized to her twice she is still angry with me.
A) However
B) If
C) Despite
D) Although
Correct answer: D) Although. Explanation: Although I have apologized to her twice she is still angry with me.
Question 8: My parents hate _____________ modern films but I like them.
A) watch
B) watching
C) watches
D) watched
Correct answer: B) watching. Explanation: My parents hate watching modern films but I like them.
Question 9: Hargeisa is _________ city in all of Somaliland.
A) the larger
B) larger
C) largest
D) the largest
Correct answer: D) the largest. Explanation: Hargeisa is the largest city in all of Somaliland.
Question 10: These are very ________flowers. Where did you buy them?
A) attract
B) attraction
C) attractive
D) attracted
Correct answer: C) attractive. Explanation: These are very attractive flowers. Where did you buy them?
Report Card
Total Questions Attempted: 0
Correct Answers: 0
Wrong Answers: 0
Percentage: 0%
--

Thanks for your positive feedback and comments!